Usuń swoje konto Komnu
Ta strona wyjaśnia, jak usunąć konto w Komnu, aplikacji do organizowania meczów sportowych i dołączania do nich na Androidzie i iPhonie. Komnu tworzy i obsługuje Komnu eenmanszaak.
Usuń konto w aplikacji
- Otwórz aplikację Komnu i zaloguj się.
- Przejdź do Ustawień, a następnie w sekcji Twoje dane dotknij Usuń konto.
- Wpisz DELETE, aby potwierdzić, a następnie dotknij Usuń moje konto.
Konto zostaje od razu zablokowane i trwale usunięte po 7 dniach. Gdy jest zablokowane, nadal możesz w aplikacji zrezygnować z meczów, w których bierzesz udział, lub odwołać organizowane przez siebie mecze. Do tego czasu możesz się zalogować i wybrać Anuluj usunięcie, aby je zachować. Chcesz najpierw kopię? Dotknij Eksportuj moje dane w tym samym miejscu. Jeśli masz Komnu Pro, anuluj subskrypcję także w Google Play lub App Store: usunięcie konta nie powstrzyma sklepu przed jej odnowieniem.
Zaloguj się, aby usunąć konto
Zaloguj się na konto, które chcesz usunąć – adresem e-mail i hasłem, przez Google lub przez Apple, gdy przycisk Apple jest dostępny. Zalogowanie niczego nie usuwa: potwierdzasz w następnym kroku.
lub
Nie możesz się zalogować? Napisz na support@komnu.app z adresu e-mail powiązanego z kontem.
Co zostaje usunięte
- Twoje konto i dane logowania (e-mail, hasło, powiązanie logowania Google lub Apple).
- Twój profil: nazwa użytkownika, potwierdzenie ukończenia 18 lat wraz z datą, płeć i opis „O mnie”.
- Twoje zdjęcie profilowe oraz przesłane przez Ciebie zdjęcia, nagrania głosowe i filmy.
- Każda Twoja rozmowa prywatna wraz z wiadomościami, zdjęciami, nagraniami głosowymi i filmami – dla obu jej uczestników.
- Twoje mecze: organizowane przez Ciebie mecze zostają odwołane, Twoje miejsca w innych meczach – zwolnione, a historia Twoich minionych meczów – organizowanych przez Ciebie i z Twoim udziałem – usunięta.
- Twoje obszary powiadomień, cykle cotygodniowych meczów, znajomi, pseudonimy, nałożone przez Ciebie blokady, powiadomienia, tokeny push, wpisy z opiniami i zapis subskrypcji Komnu Pro.
Co przechowujemy i jak długo
- Anonimowy symbol zastępczy „Usunięty użytkownik” bez danych osobowych, aby składy i historia meczów innych graczy nadal miały sens.
- Zgłoszenia i decyzje moderacyjne dotyczące Ciebie: nierozpatrzone zgłoszenia przez 12 miesięcy od utworzenia; rozpatrzone przez 1 rok od rozstrzygnięcia – ze względów bezpieczeństwa i na potrzeby odwołań.
- Jeśli Twoje konto było przedmiotem otwartego lub niedawno uwzględnionego zgłoszenia: jednokierunkowy skrót Twojej tożsamości logowania (bez adresu e-mail) przez 12 miesięcy, aby konta nie można było od razu utworzyć ponownie.
- Logi serwera: do 7 dni.
- Dane, które musimy przechowywać w celu wypełnienia obowiązku prawnego, tylko tak długo, jak wymaga tego prawo. [VERIFY: any statutory retention that applies]
- Kopie zapasowe serwera: 30 dni.
Konta nieużywane przez 2 lata są usuwane automatycznie, po wcześniejszym ostrzeżeniu. Wszystkie szczegóły znajdziesz w Polityce prywatności.
Pytania
Napisz na support@komnu.app.